Градска изборна комисја Бања Лука издала је обавјештење за бираче уписане на извод за гласање путем поште са подручја основне изборне јединице – 034 Б – Бања Лука, а које можете прочитати у настaвку…

У протеклом периоду у јавности су се појавиле информације о злоупотреби личних података бирача и пријављивање за гласање „ПУТЕМ ПОШТЕ“. Централна изборна комисија БиХ донијела је Закључак којим је, у циљу заштите бирачког права, одобрила изборним комисијама основних изборних јединица објаву списка бирача који су уписани за гласање „ПУТЕМ ПОШТЕ“.

Одређен број бирача са подручја града Бање Луке, јавио се и Градској изборној комисији Бања Лука и Центру за бирачки списак Бања Лука са тврдњама о злоупотреби њихових личних података и тврдњама да нису попуњавали пријаве за гласање путем поште.

Овим Градска изборна комисија Бања Лука позива бираче са списка за гласање путем поште (интернет страница Града – рубрика „Избори 2018“) да изврше провјеру  података и, у случају препознавања злоупотребе – исту одмах пријаве Градској изборној комисији или Центру за бирачки списак Бања Лука.

Поред провјере на објављеном списку на веб страници Града, омогућен је увид у податке на списку у Центру за бирачки списак –  канцеларија бр. 15 у објекту Градске управе.

Сви бирачи са подручја града Бање Луке  чији подаци се налазе на објављеном списку за гласање „ПУТЕМ ПОШТЕ“ моћи ће, на Дан избора – 07. октобра, своје бирачко право остварити на бирачком мјесту 034 Б ННН – Раднички универзитет, Грчка улица бр. 4,  сала бр.2.

Извор: Град Бања Лука

By З. И.