Уочи најрадоснијег хришћанског празника –Божића, у организацији Канцеларије за младе Српске православне цркве, уз подршку директора Фонда за избегла, расељена лица и за сардању са Србима у региону Александра Ђедовца и Сање Лакић, више од тридесеторо деце српске националности из Северне Македоније борави у Београду.

Председник Републике Србије Александар Вучић приредио је пријем за децу из Скопља, Битоља, Куманова и Тетова поводом божићних празника.

Председник Вучић упутио је честитке за Божић, нашем народу а пре свега нашем страдалном народу на делу Србије, Косову и Метохији, захваливши им, како је рекао, што чувају српско име и презиме, спрска огњишта И српску кућу.

У име деце, обратила се девојчица Ангела Анатовска  захваливиши се председнику Вучићу за све што чини за српски народ.

Деца су посетила и Храм Светог Саве и Народну Скупуштину као и друге знаменитости нашег главног града.Током посете нашој земљи, деца су боравила и у Нишу где су са владиком нишким посетили и Ћеле кулу и Саборну цркву.

Пријему су присуствовали И директор Фонда за избегла, расељена лица И за сарадању са Србима у региону Александар Ђедовац И Сања Лакић Сања Лакић  в.д. помоћника министра – Сектор за борачко-инвалидску заштиту.

By З. И.