Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић, са којом је разговарао о конкретним пројектима и могућностима за додатно унапређење економске сарадње. 
Након састанка у Покрајинској влади, Мировић и Цвијановићева су у Привредној комори Војводине учестовали на конференцији „Инвестициони потенцијали у Републици Српској“. 
Председник Мировић оценио је да ће укупном унапређењу односа допринети реалиаација пројекта изградње индустријских зона у Подрињу, уз помоћ националних фондова Републике Србије, а на основу смерница које је дао председник Александар Вучић. 
„Наша заједничка намера је да помогнемо развој мањих локалних самоуправа са обе стране Дрине, јер желимо да се спрече миграције ка већим градовима и да људи остану у својим срединама. Данашња конференција управо има циљ да привредницима представи инфраструктурне пројекте и потенцијале и да допринесе расту инвестиција и укупне економије“, навео је председник Мировић. 
Војводина се, према његовим речима, према Републици Српској увек односила срцем, снагом и са пуном подршком. 
„Наш однос према Републици Српској пун је солидарности, разумевања и заједништва у највећем обиму“, казао је Мировић. 
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић оценила је да ће данашњи сусрет допринети унапређењу односа, и још јачој и чвршћој интеграцији Републике Српске и Србије. Она је захвалила Покрајинској влади на томе што је, како је навела, увек пружала снажну подршку Српској. 
„Србија је највећи спољнотрговински партнер Републици Српској и постоји велики простор и за многе друге трговинске и инвестиционе могућности, при чему је Подриње стратешки важно за развој привреде и за будућност Србије и Српске“, казала је Цвијановићева. 
На конференцији су учествовали и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађан Цицовић, чланови Покрајинске владе и бројни привредници.

By З. И.