У Парку „Младен Стојановић“ одржан је први циклус манифестације “Сликарство и музика на трговима Бање Луке”, коју већ трећу годину узастпоно организује Градски тамбурашки оркестар.
У сарадњи са Факултетом лијепих умјетности Независног универзитета Бањалука (НУБЛ), овај музичко – сликарски перформанс на отвореном, под називом „Art is Melody of Life“, на бањалучке улице донио је дух европских културних метропола.
Академски сликари Марин Милутиновић, Паша Гицић, Соња Спироска, Тони Остојић и Саша Богдан су пред публиком стварали нова ликовна дјела и на отвореном поставили изложбу раније насталих радова.
У музичком дијелу програма је наступио Градски тамбурашки оркестар под диригентском палицом Златана Мирића и солистом Аницом Зрилић. Као гости су наступили чланови Градског хора “Јазавац” из Бањалуке и бањалучки виолиниста Жика Радујковић.
Уз многобројне музичке догађаје који ће се дешавати у граду у току љетних мјесеци, ова  је једна од манифестација која је градским улицама и трговима дала посебан шарм.
– Упркос врелом и спарном дану у суботње предвечерје, многи су потражили освјежење у шетњи сјеновитим парком и са пажњом застајали да послушају звуке тамбуре и друже се са сликарима. Поново су се најмлађи посјетиоци са радошћу дружили са сликарима и под њиховим надзором имали прилику повући по неки потез кистом на умјетничком дјелу у настајању – казао је организатор.
Како је планирано, наредни перформанс би требало да буде одржан 14. августа у Парку „Петар Кочић“, а завршни 7. септембра у Улици Веселина Маслеше. По завршетку манифестације у хотелу  Courtyard by Marriott у Бањој Луци ће бити одржана изложба насталих радова.
Том приликом ће бити одржана аукција на којој ће заинтересовани моћи да купе ова вриједна ликовна дјела.
Подсјећамо, овај јединствени културно-туристички програм Град Бањалука је уврстио у календар туристичких манифестација које се током љета одржавају на отвореном простору у граду.

By З. И.