Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је данас Бијељину и састао се са градоначелником, тог другог по величини града у Републици Српској, Љубишом Петровићем.

– Ово је наш први протоколарни састанак од када је нови градоначелник Бијељине постављен, а разговарали смо о наставку и продубљивању сарадње два пријатељска града – Бијељине и Новог Сада. Током нашег сусрета доминирала је тема о значају изградње ауто-пута Рача-Бијељина, у чему ће финансијски учествовати Република Србија, што је претходно и најавио председник Вучић, а ове године креће и изградња Фрушкогорског коридора. Реализацијом тих важних инфраструктурних пројеката, имаћемо потпуно спојен ауто-пут од Семберије до Новог Сада што ће неупоредиво олакшати путовање за све грађане. Причали смо и о гасификацији Бијељине, култури, спорту, пандемији и свим њеним последицама и утицају на свакодневицу. Поносан сам на то што Нови Сад чува и негује искрено пријатељство са Бијељином и надам се наставку успешне сарадње. Жељно очекујемо реализацију конкретних пројеката којима ћемо Семберију и Српску Атину још више приближити, а делегацију овог града ускоро очекујемо код нас како бисмо наставили са разменом идеја и искустава – истакао је Милош Вучевић и пожелео градоначелнику Петровићу успешан мандат.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изразио је велику захвалност тог града за сваки вид помоћи, како материјалне тако и оне у духовном смислу, пружене од стране грађана  Новог Сада и Републике Србије, као и наду да ће се високи интензитет сарадње два града наставити и продубити.

– Град Нови Сад као мултиконфесионална, мултиетничка и мултикултурална средина јесте локална самоуправа из братске Србије на коју треба да се угледамо, од ње да учимо и  консултујемо се са њеним челницима о свим важним стварима, с обзиром на богато искуство и успехе које овај град ниже последњих година. Радосни смо због најављене подршке у пројектовању и израдњи великог градског вртића, а настављамо да сарађујемо и на пројектима везаним за побољшање привредног амбијента као што је улагање у комуналну инфраструктуру и енергетску ефикасност – рекао је Љубиша Петровић.

By З. И.