Нова спортска дворана уз Основну школу „Бранко Радичевић“ на Старчевици вечерас је званично отворена, чиме је највеће градско насеље добило прву дворану за спортске активности ученика и спортских клубова.

-Овај пројекат, вриједан 950.000 КМ, значајан је за становнике Старчевице, прије свега ђаке ове школе који ће имати одличне услове за наставу физичког васпитања и наше спортске клубове, који ће у расположивм терминима добити мјесто за своје тренинге – казао је замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, који је вечерас присуствовао отварању дворане.

Како је истакао, Старчевица предстваља насеље које се стално шири о чему се итекако води рачуна, улагањем у саобраћајну и комуналну инфраструктуру, али и садржаје за спорт и рекреацију.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић истакао је да су прије годину дана проширени и капацитети школе на Стрчевици, а да вечерас ово једно од највећих насеља добија и нову дворану.

-Овдје је много тога урађено у задњих неколико година, од источне авеније која је отворена и за моторни саобраћај али и за пјешаке и бициклисте до пројеката водоснабдијевања и саобраћајне инфраструктуре – навео је Талић.

Директор Спортског центра Борик Ненад Талић, казао је да се залагањем и активностима Града и градоначелника побољшавају услови за спорт у нашем граду.

-Ово је један нови објекат који за наше спортисте значи више тренинга и тиме, надам се, још бољих резултата. Вјерујем да ћемо неке будуће њихове трофеје поставити у наш Музеј спорта, који ће бити отворен сутра навече у дворани Борик – казао је Талић.

Бојан Љубишић, најбољи спортиста РС и Бање Луке за прошлу годину казао је да је велика ствар да је Бања Лука, послије нове дворане Центар, овако брзо добила још једну на Старчевици, те да су јуче започели и радови на градњи дворане на Лаушу.

-То је доказ да се много улаже у инфраструктуру и хвала градоначелнику и Градској управи на томе што брину о спорту. Драго ми је због наше дјеце – казао је Љубишић.

Радови на новој дворани почели су половином априла, а изводио их је конзорцијум којег чине четири фирме, на челу са „Прогресградњом“.

Јуче је почела и градња нове спортске дворане уз школу „Свети Сава“ на Лаушу, што ће бити трећа нова дворана у нашем граду у размаку од само пар година.

 

By З. И.