Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, изасланик председнице Републике Српске Душан Петровић, начелник Општине Рибник Небојша Караћ и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине Душко Ћутило данас су свечано отворили нови мултифункционални спортски терен, који је Општини Рибник донирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Ова донација представља реализацију конкретних пројеката у области спорта, а на основу Протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске.

Свечаност отварања спортског терена уприличена је у центру Рибника где је постављена мултифункционална подлога зарукометни и фудбалски терен, површине 1.000 квадратних метара, а за ову прилику одиграна је и ревијална фудбалска утакмица.

„Захваљујемо се председници Републике Српске Жељки Цвијановић на подршци у реализацији заједничких пројеката у области спорта, као и начелнику Општине Рибник Небојши Караћу због тога што је Општина дала значајан допринос да би простор за постављање мултифункционалног терена био адекватно уређен и опремила га потребним реквизитима. Ми смо им веома захвални на томе“, рекао је секретар Батез.

„Велико нам је задовољство да је ово један у низу пројеката које заједнички реализујемо, а све у циљу да се деца и млади бавеспортом и да се допринесе побољшању спортске инфраструктуре и спортске сарадње. Ми Републику Српску доживљавамо каобратску републику и трудимо се да је свим својим капацитетима подржимо у ономе што раде у области спорта“ изјавио је Батез.

Истакавши важност продубљивања спортске сарадње кроз реализацију заједничких спортских пројеката, секретар Батез је нагласиода је ово изузетно значајно и када се има у виду чињеница да многе репрезентације Републике Србије имају окосницу у играчимакоји су поникли управо у РепублициСрпској.

Поред терена у Рибнику, Покрајински секретаријат је финансирао и изградњу мултифункционалне спортске облоге за кошаркашкитерен у Модричи и за кошаркашки терен у Зворнику, који је недавно отворила председница Цвијановић.

За три мултифункционална терена нове генерације који су дорнирани градовима у Српској, Покрајински секретеријат за спорт и омладину уложио је око седам милиона динара или 140 хиљада конвертибилних марака.

By З. И.