Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас у Бачком Јарку, на манифестацијама „Крајишници у ријечи и слици“ и „Петру за Петровдан“, истакавши да мора постојати заједнички програм који подразумева свеобухватније и интензивније повезивање свих наших крајева.

Председнику Мировићу уручена је плакета за изузетан допринос раду Савеза крајишких удружења из Новог Сада и доследну борбу за опстанак Срба у Републици Српској и у региону.

„Почаствован сам овим признањем, које посвећујем свим живим и посебно палим борцима који су своје животе дали за част и слободу отаџбине. Наш заједнички циљ јесте јединство и заједништво свих Срба и држава у којој ће млади људи имати узоре из времена Петра Кочића и Светозара Милетића, који су своје животе и рад ставили у службу отаџбине“, нагласио је Мировић.

Министар одбране Александар Вулин казао је, примајући плакету, да су снажни и уједињени Срби и јака Србија завет који дугујемо прецима и оно што морамо оставити потомцима.

Председница Савеза крајишких удружења Ранка Срдић Милић захвалила је председнику Мировићу на подршци раду Савеза и очувању идентитета и културе Крајишника.  

Реч је о манифестацијама које организују Савез крајишких удружења из Новог Сада са 15 чланица, Центар за очување културе и традиције крајишких Срба и Културни центар „Лукијан Мушицки“ из Темерина.

By З. И.