Данас је у Новом Саду одржан пријем и разговор са студентима Универзитета из Источног Сарајева и представницима Удружења студената из Републике Српске у Србији-Нови Сад.

Том приликом је између њих потписан и меморандум о сарадњи, којим ће заједнички реализовати будуће пројекте и идеје. Домаћин овог састанка је Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине.

„Потписивање меморандума између Удружења студената Републике Српске у Србији – Нови Сад и Савеза  Филозофског Факултета је подстрек за даљу сарадњу и реализацију много значајних пројеката у корист сваком појединцу са обе стране. Кроз будуће пројекте радиће се на сарадњи двију организација тако и на успостављању још бољих односа између наших двију држава, Републике Српске и Србије“, изјавио је Дејан Пудар из Удружења студената из Републике Српске у Србији.

„Данас сам са великим задовољством био домаћин овим младим и вредним људима који својим активностима желе да унапреде међусобну сарадњу у реализацији њихових идеја и пројеката, бићемо им снажна подршка“, рекао је овом приликом Душко Ћутило, директор Фонда.

By З. И.