Подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић присуствовао је данас отварању дводневне манифестације „Дани Војводине у Требињу“ коју у оквиру свог програма промоције војвођанске туристичке привреде реализује Туристичка организација Војводине.
На манифестацији ће осим Туристичке организације Војводине, учествовати туристичке организације неколико градова и општина из Војводине, као и винари и пружаоци услуга из области туризма из Војводине.
Војновић је тим поводом изразио задовљство што што манифестације као што су „Дани Војводине у Српској“ и недавно завршени „Дани Српске у Србији“ не јењавају, него како је рекао постају све масовније па тако данас отварамо „Дане Војводине у Требињу“.
„То је, свакако, плод мудре политике двају државних руководстава, која успевају да одговоре свим изазовима и искушењима, а као круна тих манифестација потписан је и Протокол о сарадњи Републике Српске и Војводине, када су се формализовала настојања да се односи два једнородна народа унапреде“, поручио је Војновић.
Он је подсетио да су протекле три године прошле у све снажнијем повезивању Српске и Србије те да је сарадња у оснаживању привредног развоја, без икакве сумње, најважнија, а значајан допринос интензивирању тог вида сарадње даје Покрајинска влада кроз програме међурегионалне и прекограничне сарадње са Републиком Српском.
Церемонији отврања присуствовали си и председник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, директор Туристичке организације Требиња Марко Радић и директорка Туристичке организације Војводине, Наташа Павловић.
У оквиру манифестације која има за циљ представљање туристичких потенцијала Војводине управи, привреди и становништву Требиња данас је одржана и конференција за медије те округли сто на тему “Правци заједничког деловања у туризму између Републике Српске и АП Војводине”. На састанку су разматране могућности за умрежавање чиниоца туристичке привреде у сврху праћења актуелних трендова и бољем позиционирању на инострана тржишта.
Током 13. и 14. септембра у послеподневним часововима грађани Требиња имаће прилику да се упознају са туристичким садржајима и понудом у Војводине у Дучићевој улици а у вечерњим сатима у ресторану „Студенац“ биће уприличено „Војвођaнско вече“ уз тамбураше и дегустацију домаћих војвођанских вина.

By З. И.