Завршног дана 54. Кочићевог збора, 25. августа 2019. тачно у 10 сати како је и планирано, на споменик погинулим српским борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, венце у Стричићима на Мањачи су положиле бројне делегације.

У име Покрајинске владе Војводине и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Војводине, венац је положио Душко Ћутило. У име Организационог одбора 54. Кочићевог збора, венац је положио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, а у име председника Републике Српске венац је положио изасланик председника Миладин Драгичевић. Венце су положили и делегација Народне скупштине Републике Српске и Владе Републике Српске, као и делегације Борачке организације Републике Српске, Борачке организације града Бањалука, организације проистекле из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата и месне заједнице Стричићи и Павићи као и староседеоци Краљева и околине.

„Радује нас чињеница да смо се и ове године окупили код овог обиљежја које се налази на листи споменика од интереса за град Бањалуку. Чувајући прошлост, поштујући жртве, градимо бољу будућност за све нас – закључено је том приликом у име Организационог одбора 54. Кочићевог збора.

Претходно је у цркви на узвишењу Клисина почела литургија и помен народном трибуну Петру Кочићу. Овоме су присуствовали гости, избегли и прогнани који су из места широм Војводине на 54. Кочићев збор дошли са 15 аутобуса.

 

За Крајину у срцу, текст и фото: В. Раонић;  

By З. И.