Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић  и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине Душко Ћутило , боравили су данас у радној посети Бањалуци и том приликом Милићевић је у одвојеним сусретима разговарао са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић и председником Владе Српске Радованом Вишковићем.

У сусретима је оцењено да је сарадња Србије и Српске, а тиме и АП Војводине и Српске, на изузетно високом нивоу. Истакнуто је да су данашњи сусрети, као и недавна посета председника Српске АП Војводини и пословни форум који је том приликом одржан, добар пут за динамичније економско повезивање и интензивирање сарадње.

Током сусрета званичника из Српске и АП Војводине наглашено је да је поред повезивања наших привреда, које су комплементарне, у обостраном интересу сарадња у области туризма, кроз креирање заједничке туристичке понуде за наступ на трећим тржиштима, као и заједнички наступ на водећим европским сајмовима.

Оцењено је и да велики простор за сарадњу постоји и у областима образовања, здравства, културе и науке , као и у трансферу знања и савремених технологија.

Како би се одржао континуитет сарадње, пре свега на унапређењу економских односа, постигнут је договор да следећи пословни форум буде одржан у септембру у Републици Српској.

Приликом данашње посете Бањалуци потпредседник Милићевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине Душко Ћутило уручили су десет рачунара Добротворном удружењу „Привредник Републике Српске“.

Донација Покрајинске владе је намењена „Привредниковим“ штићеницима, даровитој деци слабијег имовног стања, који ће захваљујући овим поклонима бити у прилици да стичу нова знања и буду успешнији у свом школовању.

На донацији су се Покрајинској влади захвалили председница и премијер Српске, а потпредседник Милићевић је приликом уручења донације нагласио да је ова помоћ АП Војводине деци у Српској, још један вид наших тесних веза и конкретан облик сарадње.

Потпредседник Милићевић обишао је са домаћинима и градилиште будућег Српско-руског храма и Духовно-културног центра у Бањалуци.

By З. И.