Традиционални концерт Ансамбла „Александар Невски” биће одражн 9. маја у Концертној дворани Банског двора, са почетком у 20 часова, а поводом Дана побjеде над фашизмом.

Хор „Александар Невски” основан је под окриљем Руског културног центра „Руски мир”. Мисија овог ансамбла је промоција руске и српске културне баштине с посебним акцентом на братске односе два народа. Током вишегодишњег постојања остварили смо низ успјешних наступа широм Републике Српске као и веома добро посјећене концерте у нашем граду. Носиоци су признања амбасадора Руске Федерације у БиХ.

„На програму овогодишњег концерта наћи ће се свима добро познате композиције које су обиљежиле период борбе за ослобођење, и саме побједе над фашизмом, највећим злом прве половине двадесетог вијека. Нашим програмом желимо, по ко зна који пут, да пренесемо поруку свим људима да не смијемо да заборавимо све оне који су положили животе за мир и просперитет наших братских народа. Не смијемо заборавити историјске догађаје који су свакако допринјели да данас живимо у миру, и да смо способни препознати истинске вриједности и поносити се њима“, саопштили су из Хора.

Улаз је слободан.

Извор: Град Бања Лука

By З. И.