Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Аутономне покрајине Војводине Душко Ћутило отворио је данас трибину на тему пружања информација о упису имовине у нове земљишне књиге у Босни и Херцеговини године са почетком у 13 часова у Скупштини АПВ. Трибини је присуствовао покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.

Међу учесницима трибине били су представници преко двадесет избегличких и завичајних удружења који су овим путем информисани о начину пријаве уписа имовине, законским оквирима и правима избеглих чија имовина није уписана у нове земљишне књиге, прегледом катастарских општина у којима је упис имовине завршен и прегледом катастарских општина у којима је упис имовине још увек у току. Учесници трибине дискутовали су о проблемима са којима су се до сада сусретали приликом уписа имовине и указали на неопходност оваквог вида помоћи.

Подсећамо, Фонд је у мају 2018. године основао Канцеларију за пружање информација приликом пријаве за упис имовине у нове земљишне књиге у Босни и Херцеговини која обавештава, упућује и усмерава грађане заинтересоване за решавање овог имовинско-правног питања. Канцеларија се налази у улици Краља Александра 14 у Новом Саду, а све информације могу се добити путем телефона 021/382-1157 или лично између 10:00 и 14:00ч.

By З. И.