Трећа заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе, којој су председавали премијерка Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић, одржана је данас у Новом Саду.

„Трећа заједничка седница у последење две године наставак је наше континуиране политике окупљања око пројекта од националног значаја. Ми данас имамо заједничку политику и ово је једна значајна порука широј јавности“, изјавио је председник Мировић.

Досадашње седнице резултирале су, подсетио је Мировић, конкретним пројектима попут изградње нове зграде Радио телевизије Војводине и зграде Народног позоришта у Суботици.

Он је на конференцији за медије најавио изградњу Научно технолошког парка у Новом Саду, Студентског културног центра и Института БиоСенс-европског центра изврсности у области дигиталне пољопривреде.

Приоритет је и изградња Фрушкогорског коридора, брзе пруге Београд-Будимпешта, а радићемо заједнички и на ревитализацији пута Нови Сад – Бачка Паланка, Петроварадин – Сремски Карловци и Опово-Дебељача, нагласио је Мировић.

У фокусу су, и реконструкција Клиничког центра Војводине, али и пројекти из области заштите животне средине, истакао је председник Мировић.

Према речима, председнице Брнабић данашња седница потврда је заједничке визије двеју влада и сарадње на пројектима који директно утичу на квалитет живота грађана АП Војводине.

„Испунили смо обећање дато грађанима АП Војводине. У последње две године у обнову јавних објеката у покрајини уложено је 1, 8 милијарди динара, рекла је је председница Брнабић. Вредност изведених радова, додала је она, је 994 милиона динара, а вредност радова који су у току је 807 милиона динара.

Трасирали смо пут конкретним пројектима, од којих су неки већ имплементирани, неки су у току, а данашњом седницом дефинисали смо нове циљеве, оцењено је након заједничке седнице Владе Републике Србије и Покрајинске владе.

У оквиру заједничке седнице министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић потписали су Споразум о сарадњи у области европских интеграција.

Циљ споразума је унапређење сарадње и координације између Владе Републике Србије и Покрајинске владе на пословима који се односе на јачање процеса приступања Републике Србије Европској унији.

By З. И.