Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Владе Нижегородске области Евгени Љулин потписали су данас, у Нижњем Новгороду, у Русији, Меморандум о намерама за сарадњу АП Војводине и те руске регије.

Председник Мировић изјавио је том приликом да се потписаним Меморандумом отвара могућност повезивања две регије у областима привреде, пољопривреде, културе и високог образовања.

„Потписивање Меморандума између Владе АП Војводине и Владе Нижегородске области допринеће успостављању и интензивирању сарадње у свим областима које имају потенцијал и поспешити развој трговинских и економских односа руских и српских компанија“, рекао је председник Мировић.

Током посете Нижњем Новгороду, председник Мировић обишао је „ГАЗ“, једну од водећих руских компанија у области аутоиндустрије, са чијим је руководством разговарао о конкретним моделима за успостављање сарадње и у тој области.

„Уверен сам да ће наши односи у годинама које долазе бити садржајнији, јер смо створили основ на ком ћемо подстицати и развијати међурегионалну сарадњу“, изјавио је председник Мировић.

У делегацији Покрајинске владе, која борави у радној посети Русији, је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.

By З. И.