Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отворили су данас 17. Међународни пољопривредни сајам „Интерагро 2018“ у Бијељини.

Покрајинска влада посвећена је Споразуму који има са Владом Републике Српске, а који је део укупних односа које имају Република Србија и Република Српска, изјавио је овом приликом председник Мировић.

Он је истакао да на сајму у Бијељини учествује више од 20 компанија и удружења из АП Војводине, у организацији Привредне коморе Војводине, која је и партнер овогодишњег сајма.

„Циљ Покрајинске владе је одржати и унапредити контакте између привредника“, истакао је председник Мировић.
Председник Мировић изјавио је и да Покрајинска влада и Влада Републике Српске морају интензивније да раде на инфраструктурном повезивању, истакавши да је изградња аутопута од Новог Сада преко Руме до Бијељине један од приоритета.

„Због заједничке будућности на овом значајном пројекту морамо да радимо заједно, јер ће изградњом аутопута бити много више компанија и привредника из Србије у Семберији“, навео је председник Мировић и додао да су Покрајинска влада и Влада Републике Србије завршиле пројектну документацију за деоницу од Новог Сада до Шапца.

Захваливши се председнику Мировићу на подршци, председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је сајам у Бијељини прилика да се повежу привредници и пољопривредници, али и да се успостави интензивнија сарадња између локалних самоуправа, институција и удружења у свим другим областима од заједничког интереса.

„Влада Републике Српске, Покрајинска влада и Влада Србије добро сарађују и присуство председника Мировића то потврђује. Заједно радимо на свим пољима како би се привредно и инфраструктурно што боље повезали“, изјавила је Цвијановићева.

By З. И.