фото; Медија Портал

Жељко Папак, дипломирани политиколог, 28 година,  председник Омладинске организације Дрвар. Организација је основана у марту 2018 године, иако млада урадили су пуно тога за Дрварчане. Осим радних акција, баве се и едукативним радом, одржана је радионица у средњој Школи у Дрвару, о ненасилној комуникацији међу младима. Ова радионица је реализована уз помоћ организације „Инфохаус“ из Сарајева.

Уз ове активност вредни омладинци доказали су се и у хуманитарнном  раду. Организоване су две хуманитарне акције, и то :  организовање хуманитарног концерта за Слађану Симиџију из Босанског Грахова, прикупљање помоћи за плаћање операције очију, акцији су се одазвали сви грађани Дрвара и околине, у акцији је скупљено више средстава него што је било потребно за операцију. Друга хуманитарна акција била је организована за суграђанку Неду Јовић, која је оболела од мултиплекс склерозе. Омладинци суорганизовали  хуманитарни концерт у Радничком дому, где су Дрварчани још једном исказали своју хуманост.  Од радих акција напоменули би : садњу парковског дрвећа, тачније 160 садница које су добили из Шумарије источног Дрвара, тачније из Потока, поводом Светског дана шума, чиме је алеја Славка Родића озелењена у дужини од два километра. Вредне руке омладинаца Дрвара допринеле су потпуном реновирању дечијег игралишта, преко пута банке у центру Дрвара, сређивању дворишта вртића, уређењу полетишта за параглајдинг летове, сређивању Титове стазе и још пуно тога.

Наравно да овом младом човеку не недостају планови за акције до краја године, као што су радови на завршетку излетишта, подизања еколошке свести у виду постављања канти за смеће, мобилних тоалета, чесми за воду на излетишту изнад Дрвара, завршетку Титове стазе, изградњи трим и бициклистичких терена, чиме би се употпунила туристичка понуда Дрвара.

Шта друго рећи, сем да им желимо пуно среће у даљем раду и да не престају са својим активностима, са којима итекако дају пример свима у региону. Срећно и напред омладино!

 

By З. И.