Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас представнике италијанске компаније „Геци“ (Ghezzi chiode), који су, након дводневне посете АП Војводини, исказали спремност ове компаније за улагање у АП Војводини.
Потпредседник Ђорђе Милићевић изјавио је да су изузетни политички и економски односи Србије и Италије добар оквир за развијање пословне сарадње и додао да је основни циљ Покрајинске владе убрзани економски развој и привлачење инвестиција. Он је представио инвестиционе потенцијале у АП Војводини и упознао представнике компаније „Геци“ са програмима подршке Покрајинске владе за нове инвестиције.
„Покрајинска влада предузела је низ активности да створи услове за домаће и стране инвеститоре и донела низ конкретних подстицајних мера“, рекао је потпредседник Милићевић, позвао госте из Италије да прошире свој бизнис у Војводини, у чему ће им Покрајинска влада пружити подршку.
Компанија „Геци“ је у Италији лидер у производњи специјализоване металске галантерије и један од водећих произвођача у овом сектору у Европи, чији производи имају пласман у целом свету. Седиште компаније је у италијанској покрајини Трентино (Јужни Тирол). Такође, део су конзорцијума „Мелинда“ који окупља око 5.000 воћара, а Јужни Тирол је регија која је светски позната по производњи јабука.
Директор компаније Мауро Геци изјавио је да је, након обиласка потенцијалних зона за улагање, компанија „Геци“ донела одлуку да ће инвестирати у Војводини, као и то да је, као део кооперације воћара „Мелинда“ из Трентина, заинтересована за улагања и у аграру.
На састанку је договорена међусобна посета произвођача јабука и задругара из АП Војводине и Трентина, како би се остварила сарадња у овој области. Саговорници су се сложили да би у обостраном интересу било да се постигну модели заједничке производње.
Састанку су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.

By З. И.