Изградња нове, модерне саобраћајница на правцу од Траписта до Пријечана, једног од највећих приградских насеља, бића у потпуности завршена за двадесетак дана, изјавио је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Према његовим ријечима, путари су јуче почели са постављањем првог слоја асфалтне подлоге на овом правцу, дугом око 1.000 метара. Изградња дионице пута према Пријечанима, један је од највећих појединачних пројеката у области саобраћајне инфраструктуре на подручју града, чија вриједност износи више од 800.000 КМ.

– До сада, путари су извели радове на откопу, изради насипа, реконструкцији водовода, изградњи оборинске канализације, потпорних зидова, ивичњака и израда тампонске конструкције. Преостали су радови на постављању малих ивичњака на пјешачким стазама, израда асфалтне конструкције те завршни радови на уређењу околине – рекао је начелник Сандић.

Због радова на асфалтирању, саобраћај на овој дионици пута је данас обустављен за сва возила, укључујући и аутобусе градског превоза.

By З. И.