За вријеме трајања манифестације „Прољеће у Бањој Луци“, у априлу и мају, у граду је забиљежен значајан пораст броја туриста, док је промет у угоститељским објектима и хотелима повећан за 1,9 милиона КМ у односу на исти период прошле године, саопштено је послије данашње сједнице Организационог одбора ове манифестације.

Сумирајући резултате ове манифестација, под чијим окриљем је одржано више дестина разних догађаја, градоначелник Игор Радојичић нагласио је да о резултатима „Прољећа у Бањој Луци“ најбоље говоре подаци Пореске управе о великом расту промета у угоститељским објектима и хотелима.

-Према подацима Пореске управе, у априлу и мају забиљежено је 1,9 милиона КМ промета више у односу на исти период прошле године. Ове цифре су најбољи доказ оправданости улагања у манифестације попут ове и показатељ за даље – казао је Радојичић.

У исто вријеме, подаци Туристичке организације града потврђују раст броја туриста. По њиховим подацима, у хотелима и другим смјештајним објектима на подручју града у априлу и мају број туриста је повећан за око 10 одсто.

-Оправдан напор Града и велики број различитих дешавања током ове манифестације довео је до повећаног прихода у више сектора, што је за нас показатељ да тако треба да наставимо. Охрабрени овим резултатима и повећаним бројем гостију, и сами хотелијери нас већ сада питају шта је ново у припреми – нагласио је Радојичић.

Сљедећа већа манифестација, према његовим ријечима, јесте 53. Кочићев збор, која ће бити одржана крајем августа и за коју је при крају комплетирање програма и финансијског плана.

-Већ радимо и на припреми садржаја за „Зиму у Бањој Луци“. Завршен је јавни позив и изабрани су партнери за ову манифестацију, која ће, према садашњем плану, бити организована на четири локације, и то од почетка децембра па до половине јануара наредне године – закључио је Радојичић.

By З. И.