фото: званични сајт Града Бања Луке

У оквиру визије Бањe Луке као мјеста гдје се промовишу здрав начин живота, екологија и одрживи развој, и ове године, током љетног периода, суботом и недјељом ће централна градска улица бити претворена у пјешачку зону.

– Почетак је предвиђен за овај викенд, односно од 18.00 часова у суботу 16. јуна па до 5.00 часова у понедељак 18.јуна. Улица краља Петра I Карађорђевића ће на дијелу од хотела Босна до Улице Марије Бурсаћ бити затворена за све четвороточкаше, односно биће претворена у пјешачку зону у којој ће моћи слободно се крећу пјешаци и играју малишани – кажи у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Новитет је да ће у новофомираној пјешачкој зони бити организован додатни садржај. У суботу са почетком у 19.00 часова ће бити организована ролеријада, односно школа ролања за дјецу од четири до 14 година, а обуку ће водити Школа спорта „Каспер“ са лиценцираним инструктуром.

Из надлежног одјељења најављују да ће током наредних викенда у пјешачкој зони бити организован низ активности и додају да се са овом активношћу, системом за изнајмљивање бицикала, пуњачима за електрична возила, изградњом теретана у природи и стазе за трчање у Парку Младен Стојановић, Бања Лука се јасно опредјељује за промоцију здравог начина живота и развој немоторизованог саобраћаја.

Извор : Град Бања Лука

By З. И.