Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Душко Ћутило,уручили су данас, у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, уговоре о додели једнократне помоћи најуспешнијим студентима из избегличких и расељеничких породица на територији АП Војводине.

„До сада су ту помоћ добијали ученици средњих школа, од којих су неки можда данас са нама. Први пут ове године, обезбеђена је и једнократна помоћ од по 30 хиљада динара за 100 најуспешнијих академских грађана из избегличких породица у 27 војвођанских општина“, изјавио је овом приликом потпредседник Милићевић и додао да је то нова мера у низу програма подршке које Покрајинска влада реализује у циљу побољшања услова живота избегличке популације.

Помоћ студентима је обезбеђена преко програма Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине, и директор овог Фонда Душко Ћутило изјавио је да се, у протекле две године, буџет Фонда стално повећавао, што указује на позитиван однос Покрајинске владе према свим програмима подршке овом делу нашег становништва.

Студенте је поздравио и ректор Универзитета у Новом Саду Душан Николић, а присуствовали су покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и представници републичких, покрајинских и градских органа.

By З. И.