Универзитет у Бањој Луци, данас је организовао манифестацију под називом „Дани отворених врата“, током које ће свршени средњошколци имати прилику да се упознају са могућностима студирања које им се нуде на овом Универзитету.

Свечано отварање одржано је у Универзитетској спортској дворани у кампусу, а будућим студентима добродошлицу у наш град и успјех у школовању пожелио је градоначелник Игор Радојичић.

Веома смо заинтересовани да у наш град дође што више младих људи на студирање. Они могу рачунати да наш Универзитет пружа довољно знања из различитих области и богату лепезу студијских програма – казао је градоначелник.

Он је истакао да Бања Лука живи на енергији младих и да је срећна што има Универзитет и многобројне средње школе, те да се оваквим и сличним активностима привући и оне који се размишљају да ли да своје школовање наставе баш у овом граду.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, поручио је будућим студентима да пажљиво изаберу будуће занимање и факлултет, који ће похађати.

-Препоручио бих да више обрате пажњу на техничке факлутете као што је Електротехнички, Машински или Грађевински јер су то факултети који дају могућности да лакше дођу до запослења – рекао је министар Малешевић.

Ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин, каже да је на „Дане отворених врата“ позвано око две хиљаде матураната и подсјетио да ову манифестацију организује Студентски парламент с циљем да се Универзитет представи будућим студентима.

– Током дана матуранти ће имати прилику да по својој жељи посјете одговарајуће факултете, виде њихове предности и питају све што их интересује. Надам се да ће ова манифестација постати традиционална – нагласио је ректор Гајанин.

Извор: бањалука.рс.ба

By З. И.