Сви путни правци на подручју Бање Луке су проходни и зимска служба, по налогу надзорних градских органа, ради квалитетно свој посао. Рекао је ово начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

-Сви путеви који су у Програму рада зимске службе су проходни. Јутрос смо добили информацију да су све линије јавног градског и приградског саобраћаја одржане на вријеме – рекао је Сандић.

Он је нагласио да оно што можда ствара забуну су додатни захтјеви мјештана за ванредним чишћењем путних праваца, који нису у Програму.

-И ту смо дјеловали с обзиром на то да је на висинским дијеловима Стричића, Павића и Вилуса висина снијега и преко 70 центиметара. По налогу градоначелника, одобрено је чишћење око 20 километара тих путних праваца у Стричићима и пет километара у Бронзаном мајдану – истакао је Сандић.

Како је појаснио, Програмом рада зисмке службе предвиђене су и такве ситуације, односно уколико се ради о тешкој болести и о смртним случајевима – да се чисте и они путеви који нису у Програму.

-С обзиром на најављене веома ниске температуре, обезбиједили смо довољне количине соли и абразивног материјала, које ће извођачи радова наредних дана посипати тако да не очекујемо неке проблеме – закључио је Сандић.

Извор: Бањалука.рс.ба

By З. И.