Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, отворио је данас обновљени друштвени дом у мјесној заједници Драгочај. Он је рекао да су, обновом друштвеног дома у Драгочају, грађани добили простор у којем могу да одржавају свечаности, састанке и друге активности од значаја за друштвени живот.

фото: banjaluka.rs.ba

– У концепту равномјерног развоја на којем инсистирамо је и да се у нашим приградским и сеоским насељима омогући простор за различите активности и у прошлој години смо на три краја града одабрали локације за обнову друштвених домова, а те локације су овдје у Драгочају, затим у Дебељацима и Љубачеву. Циљ нам је да од наших насеља направимо неколико мањих центара око којих ће се одвијати друштвени живот – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је подсјетио да је у Драгочају прошле године откривен споменик палим борцима, да је раније завршен храм, а да би ускоро требало да се ради на објекту ОШ „Десанка Максимовић“ гдје је потребно ообновити фасаду и столарију.

Славенко Тадић, предсједник Савјета МЗ Драгочај, рекао је да је ово лијеп дан за грађане овог дијела Бање Луке и изразио задовољство због тога што је Градска управа препознала потребе овог насеља.

– Градоначелник је видио шта нам је потребно и вјерујем да ће, у складу са могућностима, Градска управа дјеловати и омогућити нам развој нашег насеља – казао је Тадић.

У обнову друштвеног дома у Драгочају уложено је 175.000 КМ, а извођач радова је било предузеће „Прогресградња“.

Иначе, осим друштвеног дома у Драгочају, завршена је и обнова дома у Дебељацима, а за ову годину, најављен је почетак реконструкције друштвених домова у Верићима и Крминама.

Извор: Бањалука.рс.ба

By З. И.