У недјељу, 4. фебруара, биће одржан парастос жртвама усташког терора у селима Дракулић, Мотике, Шарговац и руднику Раковац, који је извршен 7. фебруара 1942. године.

Обиљежавање почиње у 9.00 часова служењем архијерејске литургије у Цркви Светог великомученика Георгија, док ће у 12.00 часова бити служен парастос убијеним Србима код Спомен-костурнице у Дракулићу. У 12.15 часова предвиђено је полагање вијенаца на Спомен-костурници, а у 12.30 часова обраћање званичника. Обиљежавање страдања Срба од усташког злочина организује Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске.
Усташе су 7. фебруара 1942. године за само један дан убиле 2.370 српских цивила, међу којима је било 551 дијете.

Обезбијеђен превоз: Градска управа Града Бања Лука, овим путем, обавјештава грађане да је у недјељу обезбијеђен бесплатан превоз из центра града до Дракулића.
Полазак аутобуса предвиђен је у 8 часова из Видовданске улице (стара аутобуска станица) до Спомен цркве у Дракулићу.
У 11.00 часова обезбијеђен је аутобус за превоз из Видовданске до Спомен костурнице. Такође у 11 часова предвиђен је полазак аутобуса испред Спомен цркве у Дракулићу (након литургије) до Спомен костурнице.
Исти аутобуси ће по завршетку парастоса, вратити путнике на полазну станицу. Бесплатан превоз грађана обавиће превозничка фирма „Павловић турс“.

Парастосу у Дракулићу присуствоваће и делегација Града Бања Лука.

Извор: Град Бања Лука

By З. И.