Сви путеви на подручју града Бањалуке су проходни, а путне службе су од раних јутарњих часова у пуном погону како би се обезбиједило несметано функционисање саобраћаја, саопштено је из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

Према посљедњим подацима, и поред обилних сњежних падавина, није дошло до прекида саобраћаја ни на једној саобраћајници на подручју града, док су само мањи проблеми забиљежени на путном правцу према Пискавици и селу Страњани.

По налогу Одјељења за саобраћај и путеве, од јутрос подручје града рашчишћава 67 специјализованих машина за уклањање снијега са саобраћајница, док је 200 радника ангажовано на уклањању снијега са тротоара и других пјешачких површина.

Начелник овог одјељења Славиша Сандић, истиче да су од јутрос на терену машине свих шест извођача, са којим Град има склопљене уговоре за зимско одржавање путева. Он је нагласио да су сви путни правци и саобраћајнице проходни, упркос обилним падавинама које су забиљежене од ранијих јутарњих часова.

„Сви путеви су проходни, а мање проблеме имали смо у раним јутарњим часовима на правцу према Пискавици и Страњанима али и то је брзо ријешено. Градске службе, са своје стране, предузимају све што је у нашој моћи да сабраћајнице у потпуности очистимо и омогућимо несметано функционисање саобраћаја, док су грађани, с друге стране, дужни да чисте снијег испред својих стамбених зграда, пословних простора и кућа“,  рекао је Сандић.

Он је додао да су приоритет за рашчишћавање саобраћајнице по којим функционишу линије градског превоза, док су сви остали путеви у другој категорији.

Према његовим ријечима, Град је за ову сезону обезбиједио 2.500 тона соли и 15.000 кубика абразивног материјала за посипање саобраћајница, тако да су сви извођачи у стању да се ефикасно изборе са сњежним падавинама.

Извор: Град Бања Лука

By З. И.