У Бањој Луци је у току Конгрес Балканске бициклистичке уније (БЦУ), којем присуствује и градоначелник Игор Радојичић. Поздрављајући присутне, градоначелник је рекао да је Бања Лука европски град спорта за 2018. годину. 

фото: бањалука.рс.ба

Како је навео, за Бању Луку је  важан сваки од спортских догађаја, укључујући и одржавање овог конгреса.

„Поред јубилеја самог Бициклистичког клуба, ове године бициклистичка трка Бања Лука-Београд добија највишу категорију, односно напредује у рангу и то ће бити један од великих догађаја“ истакао је Радојичић, те додао да ће град Бања Лука ове године обезбиједити проширење спортских активности за школе и на тај начин настојати подстаћи базу из које ће ићи такмичари према другим клубовима.

фото: бањалука.рс.ба

Осим челника са Балкана, конгресу присуствују и Роко Катанео, предсједник Европске бициклистичке федерације (ЕЦФ) и Ренато ди Роко, потпредсједник Свјетске бициклистичке федерације.

„Бања Лука је данас не само центар бициклизма на Балкану већ и свијета, с обзиром на то да су на конгресу и представници европске и свјетске асоцијације, али и италијанских и руских бициклистичких савеза“ рекао је Владимир Куваља, домаћин Конгреса и потпредсједник БЦУ.

Истакао је да је једна од главних тема избори за предсједника ЕЦФ-а који ће бити одржани у марту.

„БЦУ има 12 делегата у Скупштини ЕФЦ-а, односно скоро четвртину гласача, тако да је наш глас веома важан у избору“ навео је Куваља.

Подршку овом конгресу дали су и Министарство за породицу омладину и спорт Републике Српске, а Драган Јаћимовић помоћних министра, истакао је да је ово један од најважнијих спорстских догађаја у Бањој Луци ове године.

Извор: бањалука.рс.ба

By З. И.