У Бањалуци је данас отворена манифестација „Ћевап фест“, чији је циљ промоција домаћих производа и брендова. Градоначелник Игор Радојичић истакао је да бањалучки ћевап препознају и туристи који долазе у Бањалуку.

На данашњој манифестацији учествује шест роштиљница, а надам се да ће их наредних година бити више. Бањалучки ћевап је један од производа који је карактеристика нашег града, а већ је покренута иницијатива за његово брендирање, односно за заштиту географског поријекла – рекао је Радојичић.

Промотер „Ћевап феста“ Небојша Куштриновић, каже да је бањалучки ћевап гастрономски бренд који заслужује више пажње.

Поносан сам што је што је данас отворена ова манифестација. Сви који смо мало старији знамо да је бањалички ћевап одавно постао гастрономски бренд – рекао је Куштриновић.

На манифестацији, која ће трајати до 23.30 часова, учествоваће културно-умјетничка друштва, тамбураши и многи други.

Од 11.00 до 13.00 часова наступиће пионирски састави фолклорних друштава „Веселин Маслеша“, „Пелагић“ и „Свети Сава“, те хармоникаш Радован Ивановић.

Предвиђено је да од 13.30 до 14.45 часова наступе Милорад Телебак са језичком комедијом „Кроз српски језик са смијехом“, од 14.45 до 15.45 часова Душан Јокић – „Како од сељачине направити умјетника“, а од 15.45 до 16.05 часова Велимир Бланић – „Предавање о штетности дувана“.

Од 19.00 до 21.00 час биће одржан концерт Градског тамбурашког оркестра, док ће од 21.15 до 23.30 часова наступати бањалучки бенд „Одеон“.

Због одржавања манифестације данас од 10.00 часова до један час послије поноћи обустављен је саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Алеје Светог Саве до Улице Марије Бурсаћ. 

Извор: banjaluka.rs.ba

By З. И.